DOĞAL AFETLERE KARŞI TARIM SİGORTALARI BİLİNÇLENDİRME TOPLANTISI

DOĞAL AFETLERE KARŞI TARIM SİGORTALARI BİLİNÇLENDİRME TOPLANTISI

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) Manisa Bölge Müdürlüğü iş birliğinde, “Doğal Afetler Çalışmaları” kapsamında bir eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Çanakkale Ticaret Borsası toplantı salonunda düzenlenen etkinliğe; şube ve İlçe Müdürleri, TARSİM Uzmanları, Ticaret Borsası Yetkilileri, Ziraat Odası Başkanları ve Teknik Personel katılım gösterdi.

Toplantının açılışında konuşan Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Halil İbrahim Büyükgaga, iklim değişikliğinin en çok tarım sektörünü etkilediğine dikkat çekti. Bakanlığın, üreticilerin afetlerden korunması ve tarımsal sürdürülebilirliğin sağlanması amacıyla 2005’te Tarım Sigortaları Kanunu’nu hazırladığını ve 2006’da uygulamaya geçildiğini hatırlattı.

Büyükgaga, “Sistemde pek çok yenilik yapıldı, ancak değişmeyen tek husus, sigorta bedelinin en az yüzde 50’sinin devlet desteğiyle karşılanması oldu. Bugün bu oran yüzde 50 ile yüzde 70 arasında değişiyor. Son dönemde yaşadığımız zirai don olayları, tarımın sigortasız yapılamayacağını bir kez daha gösterdi” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte; Doğal Afetler Kapsamında Saha Çalışmalarında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

“Zirai Don Talimatına Göre Cetvel Hazırlama Süreçleri”,

“Afet Sonrası Yapılacak İşlemler ve

Raporlama Teknikleri” ile

“Ürün Gelişim ve Gözlem Raporlarının Hazırlanışı” gibi kritik başlıklarda detaylı sunumlar yapıldı.

Katılımcıların soruları yanıtlanırken, sektör temsilcilerinin görüş ve önerileri de dinlendiği toplantı, tarım sigortalarının öneminin vurgulanması ve afetlere hazırlık süreçlerine yönelik iş birliği çağrısıyla sona erdi.


* Sabri KARAKAYA
www.canak-kale.com
#ALTERNATİFHaber
#HaberNeredeBizOradayız

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

error: Kopyalama Yasak
×